Kutyabarát vendégházak

Kilátással a Velencei-tóra

Az igényes anyagokkal és berendezéssel kialakított négy napraforgós, pákozdi egészségportáról lenyűgöző kilátásunk lesz a Velencei-tóra. A 2000 m2 gyönyörűen parkosított területen egy kis kerti tó is található hidacskával, pihenő helyekkel, homokozóval, hintával, zárt parkolóval, grillezési lehetőséggel. Kisállatot is vihetünk, akit a család kutyusai örömmel fogadnak. Részletek itt.

Bájos parasztházikó a Bakonyban

Ez egy gyönyörűen felújított múlt századi fagerendás, tornácos, kandallós parasztház. Bár a ház gázfűtéses, de egy ropogós hidegben jólesik a pattógó tűz látványa a kandallóban. Jöhetsz télen vagy nyáron a kikapcsolódásod remek lesz. Kedvenc kutyusodat sem kell otthon hagynod. Ide bátran hozd csak magaddal. Ingyenesen látják “őt” vendégül. Részletek itt.

Tóparti Erdészház a Börzsönyben

Az exkluzív vendégház Szokolyán, egy erdő mellett, tó parján meghitt környezetben található, ide megérkezve úgy fogod érezni, mindig is ilyet kerestél. Nagy társasággal, családdal is kényelemesen elfértek. A gyerekeket állatsimogató (lóval, malaccal, szarvasmarhával, kutyával, tyúkkal), és játszótér várja. Részletek itt.

Szilveszterezz egy stílusos vendégházban

Ha nemcsak a napot, hanem az éjszakát is a természet ölelésében, zöld környezetben szeretnétek tölteni, válasszátok a Pécshez közeli Bükkösdön, 550 hektáron elterülő Ökoparkot. 

A különleges építészeti megoldással kialakított vendégházban, a lejtő adta lehetőségeket kihasználva lépcsözetesen egymás után következik a hat lakosztály (összesen 24-en fértek itt el). Mindegyik prémium anyagokkal, textilekkel igényesen, aprólékos gonddal berendezett, saját terasszal. A  lakosztályok mindegyike tágas lakótérrel, előtérrel, valamint saját, különálló, luxus anyagokkal kialakított fürdőszobával és WC-vel várja a vendégeket, akik nem győznek ámuldozni, amikor belépnek. Nézd meg a többi részletet itt.

Több részlet itt.

Levendulás vendégházak

Ökobirtok a Dunakanyarban

A Dunakanyar egyik legszebb panorámája tárul elénk erről az ökobirtokról, amit Zebegény egyik volt szőlőhegyén építettek fel szívvel-lélekkel. A házigazdáknak fontos az igazi vendégszeretet, és hogy igazi élményt adjanak a vendégeiknek, köztük Neked. 

Részletek itt.

Gyönyörűen felújított Levendula ház a Cserháton

Nevét a kerítés mellett végigfutó, dús bokrú és átható illatú levendulasorról kapta, melyet néhány éve ültettek, és azóta gondozzák. Levendulaszezonban lehet csatlakozni a szedéshez, vagy megkóstolni a háziak isteni levendulaszörpjét. A gyönyörűen rendben tartott kertben vagy a ház tornácán jól esik a pihenés, olvasás, vagy az ihletett munka.

Részletek itt.

Provence-i hangulat a Tiszánál

A világlátott házaspár létrehozott egy olyan vendégházat Tiszaroffon, amilyenben ők is szívesen pihennének, megszállnának. Két légkondiconált apartmant rendeztek be porvence-i illetve modern stílusban, nagyon igényes anyagokkal. 

Részletek itt.

3 meghitt házikó kandallóval

Exkluzív apartmanház Tokaj-Hegyalján

Az ötcsillagos butikhotelnek és egy vendégháznak a keresztezése ez a nyaraló, ahova igazi felüdülés lesz elbújni néhány napra. A 4 apartman mindegyikét egyedien, és különlegesen jó érzékkel rendezték be a háziak, jól esik itt körülnézni, és még jobban itt maradni.

 

A nappaliban, a beszégetősaroknál csodálatos, épített kandalló melegénél beszélgethettek, vagy filmezhettek a síkképernyős TV-n. A teljes ház egy éjszakára 8-10 főnek 24.000 Ft.

A részleteket nézd meg itt.

Bájos parasztházikó a Bakonyban

Gannán egy olyan szálláshelyre találsz, mintha hazaértél volna, mintha itt csak Rád várnának. Ez egy gyönyörűen felújított múlt századi fagerendás, tornácos, kandallós parasztház. Bár a ház gázfűtéses, de egy ropogós hidegben jól esik a pattogó tűz látványa a kandallóban.

A részleteket nézd meg itt.

Tóparti Erdészház a Börzsönyben

Az exkluzív vendégház Szokolyán, egy erdő mellett, tó parján meghitt környezetben található, ide megérkezve úgy fogod érezni, mindig is ilyet kerestél. Nagy társasággal, családdal is kényelemesen elfértek. A gyerekeket állatsimogató (lóval, malaccal, szarvasmarhával, kutyával, tyúkkal), és játszótér várja. Rossz idő esetén sem fogtok unatkozni: lehet biliárdozni, rexezni, társasozni, kártyázni, olvasni, a wifi pedig ingyenes. A közös nappaliban pedig cserépkályhában ropog a tűz.

A részleteket nézd meg itt.

Tornácos vendégház - Őrség

Tornácos vendégfogadó Találtam Neked egy icipici , mindössze 14 lelket számláló falucskát a világ végén. A néhány helyi lakoson kívül itt csak a magával ragadó természettel és a madarakkal találkozhatsz.Tökéletes hely ha egy tökéletes kikapcsolódásról álmodozol. Ezt a szálláshelyet az Őrségben egy százéves épületből alakították ki ügyelve a régi hagyományok megőrzésére. A belső tér átépítésével három, egymástól eltérő kialakítású, külön bejáratú szállás jött létre, így összesen 11 vendéget tudnak egy időben elhelyezni. Minden szálláshely azonos légtérben elhelyezett hálót, étkezőt és parányi konyhát valamint külön fürdő-WC helyiséget foglal magában. A vendégház helyiségei egymástól függetlenül fűthetőek. Valamennyiszállás elektromos főzőlappal, mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel és televízió készülékkel felszerelt. A Galériás Szemeskályhás szállás érdekessége a padkás, régi búbos kemencéket idéző „szemes” kályha. Az apartman jellegű szálláshely földszintjén két vendég, a galériaszinten szintén két vendég részére van szálláslehetőség. A földszinti Cserépkályhás Szállás három fő számára nyújt kényelmes elhelyezést. A vendégház harmadik – tetőtéri – részében négy vendéget tudnak fogadni. Így a vendégfogadó kitűnő választás ha nagyobb társasággal vagy családdal érkezel. A kertben bográcsozó és sütögető, valamint egy aprócska játszótér áll a rendelkezésetekre. A falut övező, ismert gombagyűjtő helyként számon tartott erdőségek az ŐrségiNemzeti Park részét képezik. Indulj útnak bátran, egészen biztosan nem fogsz unatkozni.  

Szállás árak, kedvezmények és felárak:

• Szállás alapár: 4.500.-Ft/fő/éjszaka • Gyermek kedvezménye 2 éves korig: 100% • Gyermek kedvezménye 2-10 éves korig: 20% • Egyedi árkedvezmény: 1 hétnél hosszabb tartózkodás esetén • Késői szálláshely elhagyás díja: 1.500.-Ft/fő Igény esetén ezt a szolgáltatást a foglaltságtól függően tudják csak teljesíteni. • Egyágyas igénybevétel felára: 1.500 - 4500.-Ft/éjszaka Az alkalmazott ár időszaktól függően kerül megállapításra. • Egy éjszakás tartózkodás felára: 2.250.-Ft/fő Szállások fűtési díja: • Fő fűtési időszakban: 1500.-Ft/szálláshely/éjszaka. • Átmeneti időszakban: 750.-Ft/szálláshely/éjszaka. • Fő fűtési időszak: X. 15. – IV. 14. • Átmeneti időszak: IV. 15. – V. 15. és IX. 15. – X. 14. A szállás fűtés díját csak akkor számítják fel, ha a fűtés az időjárás miatt ténylegesen szükséges.

Közkívánatra: még 5 különleges hely Magyarországon

Óriási sikere volt a 10 különleges hely Magyarországon cikknek, ezért folytatom a listát további öt különlegességgel: Templom, Ócsa Hazánk egyetlen középkori latin kereszt alaprajzú temploma, amelynek még két tömzsi tornya is épen megmaradt. Érdekesség, hogy bár az építmény alapvetően román stílusú, a torony ablakai és a belső oszlopok egy része gótikus. Kívül török feliratok emlékeztetnek a hódoltságra. Ócsa legidősebb része a 62 portából álló Öregfalu igazi néprajzi csemege. Az itt álló hangulatos parasztházak a XVIII. században épültek, öt porta látogatható is, ezeket együttesen Tájháznak nevezik. Túzokfarm, Somogy megye Dévaványa és Ecsegfalva között, a Réhelyi látogatóközpontban a múzeummal kezdünk: megnézzük a terület egyedülálló értékét, a túzokot és túzokvédelmi tevékenységet. Ebből a világszinten veszélyeztetett madárfajból - egyébként Európa legnagyobb madara - több mint 500 él erre, a küldő bemutatóhelyeken meg is nézhetjük őket. Láthatunk még magyar szürke marhát, bivalyt, rackajuhot, mangalicát. A látogatóközpontból induló tanösvényen pedig nem győzünk ámuldozni a táj szépségén. Bányászati múzeum, Salgótarján Európa második, hazánk első természeti, földalatti bányászati múzeuma Salgótarjánban. A József lejtős akna eredeti portálján bejutva mindenkit elfog az izgalom: a korábban működő bányatérségeket járhatunk be, amelyeket korszerű módon, kifejezetten a látogatók számára alakítottak át és bővítettek ki. Megnézhetjük a vágathajtást, a a fejtési, rakodó és szállító munka különböző változatait. Kisvárda

A XV. századból fennmaradt és helyreállított várrészlet, a körülötte lévő parkkal különleges hangulatot teremt. Az egykori zsinagógában berendezett Rétsági Múzeumban egy ma már máshol nem létező festett pitvarú ajaki házban és cifra pitvarban gyönyörködtünk. A városka középkori házai között és a tavaly decemberben felavatott sétálóutcáján tett séta után irány a Várfürdő, ahol élmény- és termálmedencékben lazulhatunk el.

Interaktív kiállítás

Egy 300 éves műemléki gabonaraktárban, a csodás fa belső szerkezet megtartásával rendezték be az országosan egyedülálló Interaktív Természettudományi Élményközpontot. Mindenképpen szánjunk rá egy napot: négy szinten a négy őselem – a víz, a föld, a levegő és a tűz – titkait ismerhetjük meg 50 játékos bemutatóeszköz és kedves demonstrátorok segítségével. Navigálhatunk tengerhajót, generálhatunk cunamit, feküdhetünk fakírágyon, átélhetünk egy földrengést.

 

Ingyenes akusztikus zenei találkozó a Zemplénben

Komlóskai Tisztás 2014

Minden, ami természetes

2014. június 20-22. között ismét a Zemplén szívében, varázslatos környezetben, Komlóskán, a Ruszin Parkban kerül megrendezésre az akusztikus zenei találkozó és helyi termék bemutató. A végén szállást is ajánlok. Szalóki Ági és Palya Bea gyermekműsorokat, Odett és a Makám nagykoncertekben örömzenét adnak. A program: Június 20. péntek, Ruszin Park 18:00 megnyitó, a komlóskai gyerekek köszöntő műsora. 18:30 Szalóki Ági gyerekkoncert 20:00 Odett Június 21. szombat, Ruszin Park 10:00 Gombagyűjtés 17:15 Palya Bea koncert kicsiknek és nagyoknak 19:30 Makám jubileumi koncert Június 22. vasárnap 8:00 Gyógynövények gyűjtése a réteken 10:30 Szentmisegyógyfüvek megáldása a templomban A 3 napos esemény alatt komlóskai kézműves termékeket - kecskesajtot, helyi alapanyagokból készült ételeket, kőtteseket és a tokaji borokat kóstolhatnak a vendégek. Egész idő alatt kézműves foglalkozások és állatsimogató is lesz a helyszínen. Szombaton a Zempléni Gombász Egyesület segítségével gombakeresést, -felismerést, -ismertetést és -kiállítást is szervezünk. A programokkal párhuzamosan egészségmegőrző előadások és egészségi állapotfelmérő vizsgálatok is lesznek. A rendezvény zárónapján, vasárnap az országban egyedülálló ünnepet tartunk. Vasárnap reggel a helyi asszonyokkal gyógyfüveket gyűjtünk, azokat szép csokorba kötjük, majd a görögkatolikus templomba visszük, ahol dr. Keresztes Szilárd püspök úr és Biró István pancsó megszenteli a gyógyfüveket. Ezeket a szentelményeket egész évben gyógyításra használjuk. Belépődíj nincs, ahogy térerő és bankkártyás fizetési lehetőségek sem! Az esemény karitatív célt szolgál. A most újjáépülő óvoda-bölcsőde berendezési tárgyaira gyűjtünk. Szállásajánló:
Sólyomvár panzió Képek és információk: https://www.facebook.com/KomloskaiTisztas http://www.komloskaitisztas.hu, http://www.komloska.hu

Vénepörfás

VÉNEPÖRFÁS TANYA Elmennél a világ végére, hogy egy kis nyugalmad legyen? Lógatnád a lábad a Kolon tó kellemes vizében? Hát, megteheted. Vedd fel a hétmérföldes csizmádat és indulj a Vénepörfás tanyára. Hogy még nem hallottál róla? Sebaj! Fedezd fel ezt a csodaszép búvóhelyet, mely a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozik és csendes környezetben, változatos növény- és állatvilág, jellegzetes homokbuckák, borókások, fenyvesek övezetében fekszik.

10 titkos hely Magyarországon, amit még biztos nem láttál

1. TENGERPART. Nem elírás: a Körös torkolatánál Csongrád városa mellett a gyönyörű homokos fövenyen igazi tengerparti hangulat fogad. Itt kezdődik a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület, ahol nem csak fürdőzni szoktunk, hanem nagy kirándulásokat, kenutúrákat is teszünk. A kép forrása: www.facebook.com/ICsongrad

2. SOKTEMPLOMOS FALU. A bakonyalján, szőlőhegyekkel körülvett medencében bújik meg a varázsos hangulatú Dörgicse. Itt van talán az egy főre eső legnagyobb templomsűrűség: a 300 állandó lakosra összesen 7 templom jut, igaz ebből három középkori eredetűnek már csak a romjai vannak meg.

3. VIZIMALOM. Közép-Európa legnagyobb vizimalma itt van Magyarországon, Túristvándiban. A ma is működő malom a XVIII. században épült és igazi ipartörténeti ritkaságnak számít, hogy a víz nem felülről folyik a kerekekre, hanem a kerekek lapátjai merülnek bele a folyó vizébe.

4. KISVASÚT. Hazánk legrégebbi kisvasútja éppen idén 125 éves: Károlyi István gróf 1888-ban építtette, hogy a pálházi fűrészüzemet kiszolgálja. Hegymenetben lovak vontatták, a fával megrakott kocsik pedig maguk gurultak le.

5. FESTETT MENNYEZET. Képtelen vagyok megunni az ormánság csodálatos templombelsőit. A református templomok fakazettás mennyezetét bámulva mindig csodálom, hogy volt türelmük a művészeknek ilyen gazdag szimbólumrendszerrel dolgozni, és ennyi féle, jóformán soha nem ismétlődő mintázatot festeni. A fenyőfára temperával festették a színes gyümölcs-, virág-, és levélmotívumokat.

6. ISKOLA+MÚZEUM: Szendrőn  a régi idők tantermeibe kukkanthatunk be a Csáky-kastélyban berendezett Iskolatörténeti kiállításon. A régi padokkal berendezett teremben van ABC-s tábla, fagolyós számolók, kezdeti írásvetítők, palavesszők, palatáblák, tarisznya, mosdótál, földgömbök és egy régi írógép is.

7.  LENYŰGÖZŐ TERMÉSZET. A göcseji bükktáj legszebb részlete a 16 hektáros Vétyemi Ősbükkösben. A fák átlagéletkora 170 év, és jóval 40 méter feletti a magasságuk – ez a természet temploma!

8. KÖNYVTÁR. Szombathely: egyházmegyei könyvtár 40 ezer kötetes gyűjteménnyel, melynek legértékesebb része 16 középkori kódex, 96 ősnyomtatvány és a csak bejelentkezéssel látogatható Herzan könyvtár. A mennyezetet Storno Ferenc freskói díszitik.

9. SZURDOK. Domoszló: a Tarjánka patakvölgye hazánk egyik legszűkebb és leglátványosabb kanyonszerű szurdoka. A háromkilométeres útvonal 3-4 óra alatt járható be. Minimum 5 főtől inditják a vezetést. (Mádi József fotója, www.panoramio.com)

10. HATÁRŐR-KÖRLET. Apátistvánfalva: egy élethűen berendezett határőr-körlet, fegyverszoba és lovasistálló segítségével élhetjük át a határőrélet mindennapjait.

Ha tetszenek az írásaim, kérlek, szavazz rám az Év Anyavállalata versenyben, csak a Like gombra kell kattintani ezen a linken: http://www.gazdagmami.hu/ev-anyavallalata-2014#82 Előre is köszönöm.

Értesítés

Üzenet: